El passat 12 de juny, el Castell de Vila-seca va acollir l’esdeveniment territorial del Projecte IN-WORK, un acte marcat per la presentació dels resultats de la prova pilot, el reconeixement de les entitats col·laboradores i la graduació dels alumnes del programa Inserlab de la Fundació ONCE que van participar en aquesta prova.
L’acte va ser inaugurat per la Dra. Teresa Torres, que va destacar la importància de la implicació comunitària en el disseny d’activitats d’aprenentatge integrat al treball (WIL) rellevants i significatives per als estudiants. La Dra. Torres va explicar que el programa pilot va consistir en 150 hores de formació, incloent 70 hores de pràctiques en empreses, 60 hores d’activitats d’aprenentatge i servei, així com projectes d’emprenedoria, i hores destinades al desenvolupament de competències digitals, treball en equip i resolució de problemes.
El programa va incrementar l’autoestima i confiança dels estudiants, va fomentar l’aprenentatge, la creativitat, el creixement personal, i va millorar les seves habilitats de treball en equip i comunicació. També es van destacar els desafiaments que han d’afrontar les organitzacions participants, com la motivació especial necessària per acollir estudiants i l’equilibri entre el ritme de treball i l’atenció als estudiants.
Durant l’acte, es va distribuir un document informatiu sobre les opinions dels actors implicats, i es van presentar dues iniciatives WIL pels membres del projecte IN-WORK i els estudiants del programa. La primera, presentada per Silvia Alcoverro i Judith Porras, va ser l’activitat d’avaluació de l’accessibilitat del Museu del Món Casteller per part d’estudiants de la Universitat Rovira i Virgili amb necessitats educatives especials. La segona, presentada per Pau Palau i Blanca Vilchez, va ser la Primera Jornada d’Esports Inclusius organitzada per estudiants del Cal·lípolis Institut de Tarragona.
Albert Canadell, CEO de Promociones Blaumar, va actuar com a ponent principal i va subratllar la importància de la col·laboració entre universitats i empreses. A continuació, una taula d’experiències va comptar amb representants de diversos sectors, incloent Silvia Duarte de la Fundació ONCE i Lucía Teruel de l’Ajuntament de Vila-seca.
Finalment, el Rector de la URV va reconèixer les empreses i organitzacions col·laboradores. L’acte es va cloure amb una pausa cafè de networking, que va proporcionar un espai informal per a converses significatives i intercanvi de contactes.